EKSPERTER OG FORSKNING

Forskning og eksperter er grundlaget for at sammensætte hver enkelt LeJetøjskasse. Vi samarbejder med en række eksperter, som bidrager med deres viden omkring børns udvikling i alderen 0 til 3 år. Alle eksperter medvirker frivilligt med missionen om, at give børn den rette stimuli på det rigtige tidspunkt. Så lad os om at læse de tykke bøger og få kun serveret den nødvendige viden om dit barns udvikling i hver LeJetøjskasse. Lejetøjskassen sikrer dig, at du har det bedste udgangspunkt i at forstå og støtte dit barn i sin udvikling.

Nysgerrighed er nøglen til viden for børn. Derfor har børn en naturlig nysgerrighed på nyt legetøj og er ekstra optaget af legetøj, der udfordrer de evner, der ligger lige ud over dem, de besidder i forvejen. Samtidig er det vigtigt ikke at stille børn alt for svære og uoverskuelige opgaver. Når dit barn lykkes, opbygges selvtilliden og motivationen for igen at gå på opdagelse.

“Kvaliteten af de forbindelser som bliver skabt i hjernen hos din baby er afhængige af de oplevelser som barnet udsættes for. Det betyder, at desto flerede varierede oplevelser som barnet får, jo bedre kan det opbygge sin egen hjerne.”

Audrey Van Deer MeerHJERNEFORSKER, Professor i neuropsykologi og neurolog på Norges Tekniske Naturvidenskabelige Universitet. Forsker i adfærd og perceptuel læring inden for spædbørns udvikling.

Jeg har nærmest altid vidst, at jeg skulle arbejde med børn og unge.
De seneste 8 år har det været intensiveret til børneafdelingen og børne- og ungdomspsykiatrien. Derudover blev jeg i 2015 uddannet som Body Movement Terapeut.

Yamuna RatnasinghamSPECIALLÆGE i børne- og ungdomspsykiatri, Hejmdal Privathospital

“Det er vigtigt at forældrene gør en indsats for at aktivere sit barn med legetøj, musik eller små lege. Ellers kan barnet komme bagud motorisk. Desuden styrker varierede oplevelser barnets selvtillid.”

Lisbeth SvenstrupBØRNEFYSIOTERAPEUT, Aalborg universitetshospital, børneafdelingen. Udredning af børn: psykomotorisk udvikling og tilknyttede problemer, samt sansemotoriske vanskeligheder.

“Sanseleg i en tidlig alder en stor betydning for opvæksten. Børn, der bliver stimuleret godt, bliver simpelthen dygtigere både motorisk og kognitivt.”

Ninna PedersenBØRNEFYSIOTERAPEUT Frederikshavns kommune, arbejdsområde: børn og spædbørn med sansemotoriske problemer

“Ved at styrke barnets motorik og musikalske sans hjælper vi barnets udvikling på vej. Ved at tage udgangspunkt i barnets nærmeste udviklingszone, fremmes lysten til at lære, allerede fra baby er spæd.”

Pernille HjortshøjBABY SIGNING, Certificeret Baby Signing instruktør, ejer af familieglæde.dk. Socialrådgiver og underviser i babytegn og babyrytmik.

“Under et spring, fra ét neurologisk udviklingstrin til det næste, sker der store forandringer i babyens hjerne, på ganske kort tid. Det åbner op for at barnet kan forstå mere, og lære nye færdigheder. Det interessante er at disse spring finder sted hos alle børn på samme tidspunkter, med få ugers nøjagtighed. Hver stor forandring giver barnet en ny evne og ændrer den måde, det opfatter verden på. Og hver gang en ny sansning overvælder barnet, giver den også barnet mulighed for at lære et nyt sæt færdigheder, der passer til den nye verden det kan sanse”.

(Hetty van de Rijt og Frans Plooij, Vidunderlige Uger)

The Wonder WeeksOver 35 års forskning i babyers udvikling viser at babyer gennemlever 10 mentale kvantespring i deres første 20 levemåneder, som ligger fundamentet for barnets talenter, præferencer og personlighed.