EKSPERTER OG FORSKNING

Forskning og vores eksperter er en vigtig del af LeJetøjskasses koncept. Vi samarbejder med en række eksperter, som bidrager med deres viden omkring børns udvikling og trivsel fra 0 til 3 år. Alle eksperter medvirker frivilligt med missionen om, at hjælpe forældre til at give deres børn den bedste start på livet. Så lad os om at læse de tykke bøger og få leveret en afmålt portion viden om dit barns aktuelle udviklingsspring i hver LeJetøjskasse. Viden sikrer dig, at du har det bedste udgangspunkt i at forstå og støtte dit barn i sin udvikling.

Nysgerrighed er nøglen til viden for børn. Derfor har børn en naturlig nysgerrighed på nyt legetøj og er ekstra optaget af legetøj, der udfordrer de evner, der ligger lige ud over dem, de besidder i forvejen. Samtidig er det vigtigt ikke at stille børn alt for svære og uoverskuelige opgaver. Når dit barn lykkes, opbygges selvtilliden og motivationen for igen at gå på opdagelse.

Audrey Van Deer MeerHJERNEFORSKER, Professor i neuropsykologi og neurolog på Norges Tekniske Naturvidenskabelige Universitet. Forsker i adfærd og perceptuel læring inden for spædbørns udvikling.

Kvaliteten af de forbindelser som bliver skabt i hjernen hos din baby er afhængige af de oplevelser som barnet udsættes for. Det betyder, at desto flere varierede oplevelser som barnet får, jo bedre kan det opbygge sin egen hjerne.

The Wonder WeeksOver 35 års forskning i babyers udvikling viser at babyer gennemlever 10 mentale kvantespring i deres første 20 levemåneder, som ligger fundamentet for barnets talenter, præferencer og personlighed.

Under et spring, fra ét neurologisk udviklingstrin til det næste, sker der store forandringer i babyens hjerne, på ganske kort tid. Det åbner op for at barnet kan forstå mere, og lære nye færdigheder. Det interessante er at disse spring finder sted hos alle børn på samme tidspunkter, med få ugers nøjagtighed. Hver stor forandring giver barnet en ny evne og ændrer den måde, det opfatter verden på. Og hver gang en ny sansning overvælder barnet, giver den også barnet mulighed for at lære et nyt sæt færdigheder, der passer til den nye verden det kan sanse.

Yamuna RatnasinghamSPECIALLÆGE i børne- og ungdomspsykiatri, Hejmdal Privathospital. Uddannet i 2015 som Body Movement Terapeut.

Børns udvikling og kreativitet udvikles i leg. Legen er den eneste måde, hvor både børn og voksnes personlighed kan udfolde sig på den mest diverse måde

Siv FuglsangFAMILIEPÆDAGOG. Uddannet pædagog og anvendt filosof ved Aalborg universitet. Speciale i pædagogik, krop og læring, reflektion, erkendelse, etik og moral. Passioneret familiekonsulent med en bred viden om børns udvikling, samt stor erfaring med tilknytning og relationsarbejde. Ejer og stifter af konsulentvirksomheden: Familiepædagogen. Familievejledning, forældresparring og familiestøtte.

Cecilie Rothschild HenriksenBØRNEERGOTERAPEUT ved Ergobarn. Uddannet ergoterapeut, certificeret Advanced Sensory Integration terapeut, certificeret Stimulastik-instruktør® samt certificeret Babysvømnings-instruktør.

"Leg, motorik, læring og sansebearbejdning er essentielt for alle børn. Som ergoterapeut tænker jeg på ”det hele billede” og ser derfor hele barnet og tilpasser lege og aktiviteter til det enkelte barn. Det skal være stimulerende, sjovt og motiverende."

Trine Juul-BrinkmannPÆDAGOG siden 2013. Arbejder i en bevægelses børnehave

En af vores vigtigste opgaver som forældre er at skabe rum og tryghed til leg og læring.
Når barnet er motiveret og inspireret, har det lyst til at lære og udvikle sig. Ved at tilbyde legetøj som er på barnets niveau, støtter vi barnet i dets udvikling, der hvor det er. Og skaber lærings glæde, som forhåbentligt vil følge barnet hele livet.

Lisbeth SvenstrupBØRNEFYSIOTERAPEUT, Aalborg universitetshospital, børneafdelingen. Udredning af børn: psykomotorisk udvikling og tilknyttede problemer, samt sansemotoriske vanskeligheder.

"Det er vigtigt at forældrene gør en indsats for at aktivere sit barn med legetøj, musik eller små lege. Ellers kan barnet komme bagud motorisk. Desuden styrker varierede oplevelser barnets selvtillid."

Katrine ArnhemSØVNCOACH. Vejleder i babysøvn, babymotorik og babymassage

Jeg tror på trygge overgange, om det drejer sig om søvn eller udvikling. Jeg tror på, at man skal se barnet hvor det er, og ikke hvor det skal hen. For mig er det derfor vigtigt, at børn stimuleres, motiveres og styrkes i den naturlige udvikling, som de er i.

Ninna PedersenBØRNEFYSIOTERAPEUT Frederikshavns kommune, arbejdsområde: børn og spædbørn med sansemotoriske problemer

"Sanseleg i en tidlig alder har stor betydning for opvæksten. Børn der bliver stimuleret godt bliver simpelthen dygtigere både motorisk og kognitivt."

Pernille HjortshøjBABY SIGNING, Certificeret Baby Signing instruktør, ejer af familieglaede.dk. Socialrådgiver og underviser i babytegn og babyrytmik, og uddannet børnsundhedsvejleder.

"Ved at styrke barnets motorik og musikalske sans hjælper, vi barnets udvikling på vej. Og ved at tage udgangspunkt i barnets nærmeste udviklingszone (NUZO) fremmes lysten til at lære, allerede fra baby er spæd."